Tips diet semasa Bulan Ramadhan

Assalamualaikum hai semua ^^ Esok insyaAllah jika dah nampak anak bulan harini, maka kita sebagai umat islam akan mula berpuasa di bulan Ramadhon yang penuh mulia penuh barakah ni. Alhamdulillah. Harap dipanjangkan umur kita untuk beribadat kepada Allah. InsyaAllah Aamiin.
Jadi, pada bulan puasa ni, bagi Alja boleh lah kita buat Diet disamping beribadah kepada Allah. Diet sihat ye, bukan diet sahur minum air berbuka minum air. Sebab Alja pun nak diet T_T huwarghh bila semua tegur dah gemuk, kita terasa hati jantung limpa :p haha
Okeh, Tahu tak Diet Atkins? Rasanya tak asing lagi Diet Atkins ni dikalangan kita, betul tak? Ada yang Berjaya, ada yang cepat ada yang lambat. Semua ikut disiplin kita. Sebab, Alja pernah buat sebelum ni, dalam masa 2minggu sahaja dah boleh Nampak baju, seluar longgar! Alhamdulillah sangat.
Diet Atkins ni boleh di apply masa bulan puasa. So mood kita nak makan tuh mmg terhad juga sebab Malam kita nak gi terawih pulak 😀

So mna yang baru tahu tentang Diet Atkins ni, Diet Atkins ni ada 4 fasa. bagi yang permulaan, eloklah detoks dulu badan bagi buang semua kekotoran dan Diet Atkins ni tak boleh sentuh air bergas, air manis, tepung, Makanan ringan terutamanya! ok?
Selamat berjaya dan semoga Aljawahir dan awak semua dapat kurus balik macam dulu. Aamiin. Haha :p

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
CAHAYA PERMATA