Yeay Blog dah bertukar rupa menjadi responsive template ❤

Setiap manusia ingin kan kecantikkan dan kesempurnaan, tapi untuk blog, kekemasan juga diambil kira bagi sedap mata memandang. So, tadaaa, Blog Alja dah bertukar wajah tapi masih warna yang sama iaitu merah jambu dan biru cair. Warna kegemaran, jadi tak boleh lari dari warna lain. hahaha
Kali ini Alja memilih responsive template untuk blog Alja. Ada yang tak tahu apa itu Responsive Template?

  • Sangat kemas dan mengikut size setiap gadget kalau bukak website
  • Jadi takde lah kena zoom in zoom out, lepas tu kena slide tepi bagai
  • Load pun cepat
  • Mesra Seo
  • Mesra pengunjung

Kalau dah mesra seo tapi tak mesra pengunjung, tak best jugalah kan? Kalau siapa faham maksud Alja, baguslah. hehe So, ini Alja belanja sikit perubahan sebelum dan selepas di ubah suai.

Blog Alja dulu sangatlah tak mesra pengunjung. Kalau siapa pernah buka mesti ada yang komen tak mobile friendly. Pengunjung pun tak nak dtg. Lepastu Mesra Seo pun tak sangat. Terasa nak edit sendiri, godek godek lah responsive template dekat google since 2016 Alja godek, siap bookmark lagi. hahaha tapi tak juga edit-edit. Last-last Alja tempah dekat sheda ucu je. Alja bagi contoh template and explain dekat sheda apa yang Alja nak dan hasil nya……..

Bagi Alja lebih kemas dari sebelum ni, mesra seo, mobile friendly dan yang penting responsive template. Kalau korang nak khidmat edit blog korang boleh contact sheda ucu tau ! 🙂

Facebook   :   Syida Ahmad
Instagram   :  @Shedaucu
Website       :  http://shedaucu.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
CAHAYA PERMATA